Saturday, January 10, 2009

The City

Fashion, drama, models, New York and my favourite The Hills girl... Me likey!

I dette lille landet jeg bor i ligger vi litt etter. Godt vi har internett, ellers måtte vi sikkert vente lenge for å få se den nye serien på MTV, The City. I USA har de kommet til episode 3, og på mandag kommer episode 4, og vi trenger ikke vente til tragiske norske MTV bestemmer seg for å vise serien, for vi kan se den på nettet. Her er første episode. Jeg er hekta allerede..

In this small country that i live in we are a little behind on things. Good thing we have internet, otherwise we'd probably have to wait a long time to see the new shom on MTV, The City. In USA they have come to episode 3, and on Monday they'll show episode 4, and we don't have to wait until the tragic Norwegian MTV decides to air it, cause we can see it on the net. Here's the first episode. I'm allready hooked..By the way, what's up with that girl Olivia?

9 comments:

The Man Who Knew Too Much said...

That is why I love the internet!
Watching all the series on time instead of waiting for the stupid broadcasters. :D

Couture Carrie said...

Thanks for this snippet - I haven't gotten hooked yet but now I probably will! Love anything New York!

xoxox,
CC

Skumfidus said...

Hei kan jeg spørre om hvilken moteskole du gikk på? Hadde hatt utrolig lyst til å jobbe innenfor mote, men det er jo et veldig vanskelig yrkesfelt å komme inn i.

ingrid said...

har blitt hektet jeg også, veldig avhengighetsdannende program hehe

HEK said...

Skumfidus: Jeg har gått på Esmod i Oslo. Utdannelsen der består av to fag, motedesign og modellisme, dvs. man designer og lager klær, hele prosessen fra ide til å lage mønster til å sy klærne. Denne utdanningen passer best til de som vil være designere eller jobbe med kontruksjon, modellering eller
mønsterkonstruksjon, klipper osv. Det er en veldig tøff utdanning å ta, tre år hvor man må ofre omtrent alt annet og jobbe beinhardt med skole dag og natt. Hvis man elsker arbeidet er det kanskje verdt det, men hvis ikke går det bare ikke. De fleste slutter underveis, men de som fullfører blir kjempeflinke. Esmod er også ekstremt dyrt, lån og stipend holder ikke til alle utgiftene. Så man bør vite at det er dette man vil før man starter på Esmod. Hvis du vil bli designer kan det være lurt å vurdere en skole i utlandet, reis til London eller København f.eks. I bransjen blir det sett på som positivt å ha gått på skole i utlandet.
I Oslo har også statens kunsthøgskole design utdanning, men der er det få som kommer inn, men det er nok en litt mer behagelig skole enn Esmod. Esmod er litt mer bransje orientert, mens kunsthøyskolen er litt mer kunstnerisk, tror jeg. Ellers finnes du jo andre ting innen motebransjen man kan drive med som ikke krever en slik utdanning.
For å få jobb i motebransjen kan kontakter være like vikig som talent, noen får jobb uten fullført utdanning. Av de jeg gikk på Esmod sammen med er det få som jobber som designere. Dette ble kanskje ikke så oppløftende, men det kommer helt ann på viljen. Hvis dette er det du virkelig vil ønsker jeg deg masse lykke til!:):) Er det noe mer du lurer på så bare spør!:)

Skumfidus said...

Hei! Tusen takk for svar! Jeg hadde veldig lyst til å bli designer lenge fra jeg var liten, men realiteten har gått litt opp for meg og jeg tror ikke jeg brenner nok for det. I stedet vurderer jeg kanskje stylist/make-up artist utdannelsen på NFHS. Eller, siden det ser ut som man bør ha en make-up artist utdannelse før man kan starte stylist utdannelsen, så kanskje gjøre den på NISS.. Vet du noe om NFHS og utdannelsen? Har du noen råd?
Ellers så bor jeg faktisk i Danmark nå, hvis du har hørt noe om noen utdannelser innenfor mote her?

HEK said...

Skumfidus: Det er en fantastisk skole i København som heter Danmarks designskole. Jeg har besøkt skolen, og den er veldig bra. De har forskjelliga fag innen design.
Når det gjelder stylist/ makeup artist utdanning vet jeg ikke så mye, men jeg har vært på NISS og blitt sminket, de var flinke der i hvert fall, ellers kjenner jeg ei som har gått på Makeup artist skolen. Jeg har hørt både positive og negative ting om den utdanningen. Det som er litt synd er at det er mange som tar makeupartist, og I Norge er det vel ikke bruk for SÅ mange makeup artister.. Igjen kommer det vel ann på hvor seriøs man er, det er jo ikke akkurat det sikreste man kan satse på, men når man virkelig vil noe så må man jo bare gjøre det:) Danmark har sikkert stylist skoler også, kanskje bedre enn her?

Inspire the Starling said...

I've just realised, after all this time I don't have a link to you on my page *promtly adds Denoto to his blogroll*

Theme T said...

The City er hundre ganger bedre enn The Hills! Mindre baksnakking, mer substans, om man egentlig kan si det om serier som dette:) Hovedgrunnen til at man ser på det er jo uansett moten!